Svobodný svět

Jen svoboda jednotlivce vede ke svobodné společnosti

adm

Svobodný svět, článek

Štítky článku:
Čtení tohoto článku zabere přibližně 2 min.

Tiskové prohlášení jedné ODS

Dostala se mi do rukou jedna ze dvou variant tiskového prohlášení ODS ke druhému kolu prezidentských voleb. Bohužel, zrovna tuto verzi nakonec nepoužili. Škoda. Mně se docela líbí. (Ale jsou v té ODS grafomani, což?)

Stanovisko ODS ke 2. kolu prezidentských voleb:

Ani Drahoš, ani Zeman aneb jak dál v příštích měsících

„Ani u jednoho z obou kandidátů nenacházíme dostatečné množství styčných bodů, abychom jej mohli plně a bez rozpaků podpořit. Jsme politická strana s jasným názorem a ideovým ukotvením.

Pravicová strana, jež vyznává konzervativní hodnoty, ke kterým mají oba kandidáti skutečně daleko. Nemusíme se přidávat ke „středo-levicovým“ stran, jako je TOP 09, STAN, KDU-ČSL a spol., které podpořily Jiřího Drahoše pouze proto, že nechtějí dál na Hradě Miloše Zemana.

My jdeme jinou cestou a věříme, že naši voliči nás pochopí a podpoří. Naším jediným cílem není a nemůže být dostat Zemana z Hradu, protože to by byl skutečně málo. Jsme si navíc velmi dobře vědomi toho, že ani s Jiřím Drahošem na Hradě by nebyl eliminován vliv Andreje Babiše na politické dění v zemi.

Naším hlavním cílem je porazit Andreje Babiše tím, že nabídneme voličům pečlivě „vyladěný“ konzervativní program. To je náš hlavní a zároveň jediný cíl pro příští měsíce a roky. Chceme své současné i bývalé voliče přesvědčit, že jsme stále pravicovou stranou, která si zaslouží jejich důvěru.

Čestné pionýrské, že už přestaneme blouznit o reformě Evropské unie. Stejně tak svatosvatě slibujeme, že nebudeme po vzoru nejmenovaných osobností z umělecké, mediální i politické sféry neustále vytahovat „ruskou kartu“ a vlichocovat se tak do přízně části společnosti, která nás stejně nikdy nepřijme. Zahájíme rovněž otevřenou vnitrostranickou diskuzi k referendu o EU.

V neposlední řadě přehodnotíme personální obsazení vedení strany. Uznáváme, že získaných 11 % při posledních parlamentních volbách není úspěchem. Upřímně řečeno, věšeli jsme vám bulíky na nos a lhali si do vlastní kapsy, když jsme něco takového tvrdili. Mrzí nás a už to nikdy neuděláme. Jako, že je pět a pět deset a po noci přichází den.

Exemplárně hodláme potrestat některé mladé členy naší strany (rákoska, natahování na skřipec, naražení na kůl), kteří svými „svazáckými“ vystoupeními na kongresu v Ostravě zesměšnili image celé strany. Stejný osud potom stihne všechny nastrčené pravdoláskaře, kteří budou v rámci služby České pošty „Balík expres“ štandopéde doručeni do TOP 09, k Pirátům, Zeleným atd.

Tímto zároveň dává celé předsednictvo ODS k dispozici své funkce a přebírá tak plnou odpovědnost za očividný posun směrem do středu, ke kterému došlo (nejenom) v posledních letech. Berte, prosím, toto gesto jako pokornou prosbu o druhou… třetí… čtvrtou… pětapadesátou šanci. Tentokrát vás již nezklameme.“

Vaše, tentokrát skutečně pravicová (konzervativní), ODS v. r.

Uvádí pan Josef Provazník na FCB

Pozn. red.: Nu, během čtení prvních dvou odstavců jsem dokonce uvěřil, že je to oficiální dokument ODS. Až ve třetím mi došlo, že to je jen vydařená taškařice.

Autor článku: | Vydáno: | Přečteno: 175 × | Prestiž Q1: 6,13
7 plus Známkuj článek minus 0
Interní diskuse

Tiskové prohlášení jedné ODS

(Článek už je starý. Interní diskuse k němu byly uzavřeny.)

Žádné komentáře

Facebook diskuse