Výpis článků autora


petax.jpg

Taliány (a něco navíc)

Talián je jedna typicky česká hospodská pochoutka se jménem, které naznačuje zahraniční původ, i když v zahraničí se s nimi vůbec nesetkáme. A ten původ tam vlastně i byl.  Celý článek ⇒

Zveřejněn: , prestiž: 5,20 , přečteno: 227×
petax.jpg

Rudý ňok!

Tohle se fakt už nedá. Ta manipulace lidmi, ta nadutost, že nemáme paměť a sežereme všechny bláboly. Tohle skončí špatně — rozhodně ne heslem „Nejsme jako oni“. Červený svetr se aktuálně nechal slyšet, že: Celý článek ⇒

Zveřejněn: , prestiž: 15,64 , přečteno: 389×
petax.jpg

Velikonoční mazanec (a něco navíc)

Tak. To jsem si zase jednou pěkně naběhl na vidle. Už jednou zmíněný Petr Paulczyňski nadhodil na Facebooku otázku, jestli by někdo neměl nějaký jednoduchý recept na velikonoční mazanec, který by se nedal příliš „zvorat“. Tak jsem nahlédl do několika kuch… Celý článek ⇒

Zveřejněn: , prestiž: 4,62 , přečteno: 137×
petax.jpg

Základní vývary a omáčky (4/4)

V minulém dílu jsme si připravili nejčastěji používané malé omáčky odvozené z velkých omáček, které jsou v kvalitní kuchyni nezbytné. V tomto posledním dílu se podíváme na jejich zbytek a na tresti a rosoly na zlepšení chuti. Celý článek ⇒

Zveřejněn: , prestiž: 4,30 , přečteno: 106×
petax.jpg

Základní vývary a omáčky (3/4)

Stejně jako jsme si v minulém dílu připravili základní omáčky, které jsou v každé „lepší“ kuchyni nezbytné, v dnešním dílu se podíváme na tzv. malé omáčky, které se z nich odvozují. Celý článek ⇒

Zveřejněn: , prestiž: 4,04 , přečteno: 120×
petax.jpg

Křivé volební počty

Ústavní soud hodil poslancům na hlavu volební zákon. A i když si odpustím drobnou jízlivost, že jestliže byl současný Parlament (a Parlamenty minulé) zvolen protiústavně, pak zcela logicky byly protiústavní i všechny jimi přijaté zákony a de facto byly pr… Celý článek ⇒

Zveřejněn: , prestiž: 9,60 , přečteno: 212×
petax.jpg

Základní vývary a omáčky (2/4)

Stejně jako jsme si v minulém dílu připravili základní vývary, které jsou v kuchyni nezbytné, v dnešním dílu se podíváme na základní omáčky, takzvaně „velké“. V informačním boxu máme jakési moderní shrnutí jejich podstaty a případné takzvané malé omáčky, … Celý článek ⇒

Zveřejněn: , prestiž: 4,63 , přečteno: 138×
petax.jpg

Základní vývary a omáčky (1/4)

Každá kuchyně, která si chce říkat seriózní, nebo chcete-li, šéfkuchař, kterého nechcete označovat jako chemického Ali, by měl mít k dispozici trvale přinejmenším dva základní vývary (Consommé), možná spíše tři. A pokud bude mít k dispozici i nějaké zákla… Celý článek ⇒

Zveřejněn: , prestiž: 6,50 , přečteno: 173×
petax.jpg

Pomalý hrnec, rychlý hrnec

Rád bych tento článek věnoval panu Petru Paulczynski z Brna. A to na výraz hluboké úcty a jako hold za to, že se ve věku 75 let naučil báječně vařit. Celý život si jen poroučel, co bude k jídlu, a když o tu možnost přišel, tak se naučil sám. Klobouk dolů! Celý článek ⇒

Zveřejněn: , prestiž: 6,87 , přečteno: 171×
Další články: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 1093 | »

Svobodný svět

Jen svoboda jednotlivce vede ke svobodné společnosti

top